Basketiers'71 boekt een nuttige zege

ZEVENAAR - We schrijven de laatste speelzaterdag van 2018, de laatste wedstrijd. Het vlaggenschip van de vereniging, Heren 1 tegen Rebound’73. Nog één keer alles uit de kast halen, nog één keer vlammen voor het thuispubliek.

Dat gevoel kwam boven, een vlotte, uitstekende start, een royale voorsprong 24-9. Hierna nam men gas terug, liet men de teugels teveel varen, gaf teveel weg. Een gevolg was dat de wedstrijd opnieuw spannend werd, ruststand van 35 – 30. In de rust een donderspeech aan elkaar gegeven, dit hielp voortreffelijk.

De draad van de eerste periode werd weer opgepakt, een veilige marge werd opgebouwd. Een 59 – 41 veilige voorsprong, voor aanvang van de laatste periode. Deze werd routinematig uitgespeeld, zonder al te verassingen, een winst van 81 – 60.

Op de ranglijst kan men weer omhoog kijken, de bovenste middenmoot is nu bereikt. Er zijn nog voldoende mogelijkheden om hoog te eindigen, als deze trend zich voortzet. Als arbeid loont, is het verstandig om de trainingen weer volop serieus te nemen. Wie weet waar dit dan in de toekomst, en in 2019 toe kan leiden.