Afbeelding
Foto:

Naar de Noordkaap voor het goede doel

WESTERVOORT - Er is maar één doel en dat is zoveel mogelijk geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar MS bij kinderen. Romy, de 16-jarige dochter van Patrick en Bianca Gal uit Westervoort, lijdt aan die ziekte. Als middel voor het inzamelen van geld doet Patrick Gal in januari samen, met zijn vriend Pascal Zweers, mee aan de ScanCoveryTrial. Een autotoertocht door Scandinavië met als speciale bestemming het noordelijkste punt van Europa….de Noordkaap!

De ScanCoveryTrial is geen kinderspel. De omstandigheden in het noorden van Europa kunnen in januari behoorlijk extreem zijn met temperaturen tot wel -47 graden Celsius. Maar Patrick Gal en Pascal Zweers weten het zeker: ze gaan het doen. Het belangrijkste, een geschikte auto, is geregeld. Patrick: “Via Bovemij, de werkgever van Pascal, kunnen we straks beschikken over een Toyota Land Cruiser, een oersterke terreinwagen. Deze terreinwagen wordt door 4x4 en SUV specialist Saris uit Valburg op en top geprepareerd voor deze bizarre tocht."

Stichting DreaMS is waar het allemaal om draait. De hoofdletters MS staan voor multiple sclerose. Een chronische en ongeneeslijke ziekte, waarbij ontstekingen ontstaan in het centraal zenuwstelsel. De stichting zet zich in voor de strijd tegen kinder-MS. Alle opbrengsten gaan naar ‘Proud Kids’, van het Erasmus MC in Rotterdam. Een wetenschappelijk programma waarbij onderzoek naar MS in het DNA bij kinderen wordt gedaan.

'Wilt u Stichting Dreams steunen?Neem dan contact op via info@stichtingdreams.nl, check www.stichtingdreams.nl of volg www.facebook.com/StichtingDreaMS."