Jeroen Lommen, Rosanne Fikke en Betty Euser,Miranda Niels, Loes HUlsebosch, Sasjka Lore en Eline van Kuijk. (foto: Lucy Verheijen)
Jeroen Lommen, Rosanne Fikke en Betty Euser,Miranda Niels, Loes HUlsebosch, Sasjka Lore en Eline van Kuijk. (foto: Lucy Verheijen) Lucy Verheijen

Drie certificeringen bij Home-Start de Liemers

REGIO - Op 6 december ontvingen drie vrijwilligers in huis van Droo, hun certificaat van deelname na het volgen van de Humanitas Home-Start training.

Samen met coördinatoren Eline van Kuijk en Loes Hulsebosch, wisselden zij vier dagen kennis en ervaring uit rondom het onderwerp opvoeden. Naast de training doorliep ieder van hen twee modules vanuit het e-learning aanbod : kennismaken met Humanitas & Home-Start.

Vanaf nu zijn zij inzetbaar in Liemerse gezinnen met kinderen waar opvoedingsvragen zijn over bv. eten, slapen, ontwikkeling en wel/niet luisteren Vragen die veel ouders/opvoeders herkennen. Voor niet iedereen is er een netwerk beschikbaar die wil en kan ondersteunen op de momenten dat het ouders tijdelijk te zwaar wordt.

Dan kan een vrijwilliger van Home-Start net dát steuntje in de rug bieden om die periode door te komen en daarna weer verder te kunnen.

Het team Home-Start de Liemers bestaat nu uit 31 vrijwilligers, die vanuit ervaring, kennis en enthousiasme ingezet worden in gezinnen in Duiven, Westervoort en Zevenaar. "In 2019 vieren we ons 10-jarig jubileum! Wilt u meer informatie, als ouder, belangstellende of verwijzer? Vrijwilligers en coördinatoren vertellen u graag meer en/of sturen de folder toe. Telefonisch te bereiken op: 06 13436787 of 06 35130961."

Home-Start : gezinnen geven zelf aan waarbij zij steun willen. Hun vragen staan centraal. Vrijwilligers ondersteunen op basis van gelijkwaardigheid, denken vanuit mogelijkheden, gaan uit van eigen kracht van mensen en sluiten aan bij de vragen van de ouders.