Afbeelding
Foto:

Winterfair Giesbeek weer bol van activiteiten

GIESBEEK - Zondag 6 januari wordt voor de zesde keer de inmiddels bekende winterfair gehouden van 10.30 tot 17.00 uur in de Martinuskerk in Giesbeek.

De fair waarvan de opbrengst bestemd is voor de Giese Toren staat weer bol van uiteenlopende activiteiten, men zal zich deze dag opnieuw verbazen in het aanbod van goederen en de podium optredens. Er zijn streekproducten zoals jam, chutney, kaas en producten zoals thee en kruiden zullen er te koop en te proeven zijn. Standjes met curiosa, brocante, boeken, cadeauartikelen, kaarten, brei en wol artikelen, glaswerk en vele andere rariteiten zullen op de fair aanwezig zijn. In de hobbyhoek kan men zich vergapen aan schilderkunst, hout en beeldencreaties, maar ook het vervaardigen van sierraden in zilver en aluminium is het bezichtigen waard en uiteraard te koop.De Midwinterhoorn blazers uit Doesburg zullen de natuur tonen rijkelijk van de toren blazen. De kerststal zal ook deze keer niet ontbreken, deze wordt elk jaar weer door vele vrijwilligers geplaatst.

Net als voorgaande jaren zal zang, dans en muziek dit jaar niet ontbreken de Vrienden van de Giese Toren staan garant voor spetterende optredens van het jeugdorkest van Fanfare St.Gregorius, een optreden van Dans Je Fit, het trio Carmelita en de Doesburgse Smartlappers. Door Tarot kaartlegging krijgt men een beter toekomst beeld, hiervoor is een kamertje ingericht waar men in alle rust die beleving mee kan maken. Schapen, pony's en een ezel zullen u buiten de kerk ontvangen en om u in winterse sferen te brengen branden de vuurkorven. Verder speelt bij de entree van de kerk de bekende saxofonist Ben, de opbrengst in de hoed gaat naar KiKa.

Het zal niet ontbreken aan een welkomsdrankje, chocomel, koffie/thee en wafels, maar ook de winterse lekkernijen zoals erwtensoep en worst zullen de bezoeker zeker smaken. De Winterfair is open van 10.30 tot 17.00 uur en is vrij toegankelijk, maar een collecte bus zal niet ontbreken. Een bezoek aan de fair is zeker aan te bevelen, het adres is Kerkstraat 39 in Giesbeek. Voor meer informatie: 06-10252829 en www.giesbeektorenhoog.nl.

Afbeelding