Een rijke selectie van kleurige ingrediënten ligt klaar voor de workshop. (foto: Bruno Oudmayer)
Een rijke selectie van kleurige ingrediënten ligt klaar voor de workshop. (foto: Bruno Oudmayer) Bruno Oudmayer

KokenInDidam voor Syrische kinderen

DIDAM - Het #CookForSyria initiatief, dat fondsenwerving doet voor Unicef projecten voor kinderen in het door oorlog uiteengerukte Syrie, suggereert dat je thuis een etentje organiseert, met recepten uit het daarvoor speciaal uitgebrachte kookboek, en de genodigden om een bijdrage vraagt. In plaats van een etentje thuis wijdde Koken In Didam één van de exotische kook workshops aan het thema.

Afgelopen donderdag 29 november zijn elf deelnemers aan de slag gegaan in de kook studio van Welcom in het Albertusgebouw in Didam, om niet minder dan zeven verschillende gerechten te maken, de één nog lekkerder dan de ander. Onze Syrische ondersteuning, van Fdao en Zenab, had wel wat vraagtekens bij de authenticiteit van sommige gerechten – 'fatush met bloemkool en koolrabi? Nee, dat kán helemaal niet' - maar ja, we wilden uiteindelijk zo dicht mogelijk bij de door Londense top koks gedoneerde recepten blijven, en dan moet je creatieve aanpassingen op de koop toe nemen. Het deed niets af aan de kwaliteit, alles was even lekker.

Met de volledige workshop bijdrage van de deelnemers, plus extra donaties, komt de totale opbrengst van deze avond op 482,50 euro, een bedrag dat geheel ten goede is gekomen aan het #CookForSyria project. Een mooie afsluiting van een geweldige avond. "Overigens kunt u zelf ook nog doneren, ga naar https://www.justgiving.com/fundraising/koken-in-didam. En wilt u zelf meedoen, laat het ons dan weten op https://kokenindidam.wordpress.com of bruno.oudmayer@gmail.com, dan organiseren we nog een workshop!"