Afbeelding
Foto:

Showband KDO Groessen verzorgt muziek-

lessen op basisschool Wereldwijzer Duiven

REGIO - Vanaf begin november verzorgen muziekdocenten en vrijwilligers van Showband KDO een aantal speciale muzieklessen voor de kinderen van groep 6 van basisschool Wereldwijzer in Duiven.

Deze muzieklessen maken onderdeel uit van de pilot muziekeducatie, een samenwerkingsverband tussen de gemeente Duiven, het Liemerse cultuurpunt 'Het Element' en een aantal muziekverenigingen.

Tijdens de lessen maken de kinderen kennis met verschillende muziekinstrumenten zoals: dwarsfluit, saxofoon, trompet, trombone en slagwerk. Zij leren een instrument te bespelen en maken kennis met de eerste beginselen van het notenschrift. De kinderen zijn erg enthousiast en dat geldt ook voor het team van de school, én voor de docenten en vrijwilligers van Showband KDO. Op 13 december wordt de pilot op school afgesloten. De kinderen laten dan zien en horen wat zij allemaal hebben geleerd, en dat is best al heel veel. Showband KDO speelt ook een aantal nummers, waarvan enkele samen met de kinderen van school.

De formule is erg leuk en succesvol en KDO gaat dit zeker vaker doen. Natuurlijk hoopt KDO dat de kinderen zó enthousiast zijn dat zij besluiten om muzieklessen te gaan volgen. Muziek maken op jonge leeftijd is heel goed voor de ontwikkeling van de hersenen en als de kinderen dat samen met leeftijdgenoten doen bij een vereniging als Showband KDO, is dat ook nog extra goed voor de sociale vorming. Showband KDO biedt, aansluitend aan deze muzieklessen op school, verschillende vormen van muziekonderwijs aan, te beginnen met een speciaal Music Kiddz-project waaraan natuurlijk ook kinderen van andere scholen kunnen meedoen. Meer informatie en aanmelden kan via 06 53292123.