Dag van de rechten van de mens:

A man of integrity in Filmhuis

ZEVENAAR - Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Rechten van de Mens vertoont het Filmhuis in samenwerking met Amnesty Zevenaar op zondag 9 december de protestfilm 'A Man of Integrity' van de Iraanse regisseur Rasoulof.

De film over corruptie en onrecht werd in het geheim gefilmd in het noorden van Iran. Voormalig leraar Reza woont op het platteland met zijn vrouw en zoon. Hij kweekt vissen en zij werkt op een meisjesschool. Zo proberen ze het hoofd boven water te houden, maar een groot bedrijf heeft zijn oog op Reza’s grond laten vallen. Op alle mogelijke manieren worden ze onder druk gezet. Daarbij worden ze steeds weer geconfronteerd met het feit dat je in een corrupte samenleving geen kant op kunt zonder smeergeld te betalen. Hoe ver ga je om je eigen integriteit te bewaren in een land waar onderdrukkers de dienst uit maken? Regisseur Mohammad Rasoulof werd op het filmfestival in Cannes onderscheiden met de Un Certain Regard prijs.

De film wordt vertoond op zondag 9 december en begint om 20.15 uur. Voor meer informatie en het reserveren van kaarten, zie https://filmhuiszevenaar.nl/movies/a-man-of-integrity/

Eindejaarsconcert drumfanfare EMM Groessen

GROESSEN - Vrijdagavond 14 december presenteert de drumfanfare van schutterij EMM Groessen haar jaarlijks eindejaarsconcert.

Dit concert zal plaatsvinden in een gezellig versierd Schuttershuis. De zaal is open vanaf 19:00 uur, aanvang 19.30 uur, de toegang is gratis en bij binnenkomst krijgen de bezoekers een kop koffie of thee aangeboden. Iedereen is deze avond welkom in het Schuttershuis aan het Schuttersplein 1 in Groessen.

"Vind je het leuk om muziek te maken? Kom dan een kijkje nemen tijdens het eindejaarsconcert. Drumfanfare EMM Groessen is nog op zoek naar muzikanten voor het grote- en het jeugdorkest. Misschien slaat het enthousiasme van de muzikanten wel over op jou!"