Suze Groothuis, Nettie Kruitwagen-Holland en Herman Teunissen. (foto: Herman Vreman)
Suze Groothuis, Nettie Kruitwagen-Holland en Herman Teunissen. (foto: Herman Vreman)

Grote belangstelling voor de boekpresentatie 'Ooy door de eeuwen heen'

OOY - Zondagmorgen om half elf moesten stoelen bijgezet worden om alle belangstellenden in het EMM-gebouw een plaatsje te geven. De ruim 250 bezoekers kregen bij ontvangst koffie en thee aangeboden. Na het welkomstwoord van Henk Wenting presenteerde Hans Jansen zijn radioprogramma bij Favoriet FM 'Bi’j Hans um taofel'.

Zijn gasten waren niet allemaal meer woonachtig in hun geboortedorp. “Je kunt wel een Ooyse uit Ooy halen, maar niet Ooy uit een Ooyse”, stelde een van zijn gasten. Vervolgens passeerden mooie verhalen en ludieke voorvallen afgewisseld met toepasselijke muziek en fotobeelden de revue.

Na de pauze kwam met tromgeroffel en geflankeerd met vaandels en sabels het 'eerste' boek op een paletwagen binnen. Mars Teunissen schetste het Ooyse leven en de bescheidenheid van de dorpsbewoners voor het voetlicht met auteur Herman Teunissen als lichtend voorbeeld.

Herman Teunissen nodigde Nettie Kruitwagen-Holland uit om het 'eerste' boek in ontvangst te nemen. Haar man Jan heeft met zijn filmcamera veel vastgelegd van Ooy en haar bewoners en daarmee een uniek document nagelaten. Met de aanbieding wil de werkgroep haar dank uitbrengen voor al het moois dat hij heeft vastgelegd. Daarna was het een drukte van belang bij de uitgifte punten. De foto-expositie werd eveneens druk bezocht.

De Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar heeft met dit boek weer een juweeltje toegevoegd aan de door haar uitgegeven werken. Het boek is nog beperkt voorradig en voor 19,95 euro nog te koop bij de Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar en boekhandel Rebers in Zevenaar.