Basketiers'71:

Techniek staat voor niks

ZEVENAAR - Gekscherend roepen wij thuis: “Er komt een tijd, dat je op je horloge kunt zien, hoe laat het is”. In deze moderne tijd, is men soms teveel afhankelijk van de hedendaagse techniek. Valt dit om wat voor reden weg, dan wordt het improviseren aan alle kanten.

Gelukkig is dit ook één van onze sterke kanten binnen de vereniging. Op speelzaterdag 24 november, viel de server van de Nederlandse Basketbal Bond (NBB) uit. Dus geen verbinding meer met het netwerk, geen digitale scoreformulieren meer.

Goede raad is duur, gelukkig zijn er nog steeds papieren sheets, de verschillende kleuren pennen. Alleen op dat moment even niet aanwezig in de sporthal, de snelle taxi zorgde voor uitkomst. In sneltreinvaart naar huis om de sheets, de pennen, andere materialen uit de stoffige archiefkast op te halen. Zodat de wedstrijden op de juiste aanvangstijden konden beginnen.

Dan blijkt dat de jeugd de digitale wereld inmiddels beter kent, dan het echte ouderwetste handwerk. De ondersteuning van minder-gedigitaliseerde leden bracht de uitkomst, help elkaar waar nodig is. Oude tijden herleven op dat moment, nostalgische, melancholisch denk je terug aan tijden van weleer.

Of het er mee te maken had, is en blijft gissen, juist in dit speelblok zonder techniek, werden er twee nederlagen geleden. Modernisering is leuk en aardig, toch zijn we en waren we blij dat we in deze situatie konden terugvallen op de ouderwetse werkwijze.