Basketiers'71 U12

slaat toe in laatste kwart

ZEVENAAR - Soms weet je, bijna, van tevoren dat een wedstrijd spannend zal gaan verlopen. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd zullen zijn en blijven. Op de ranglijst niet veel voor elkaar onder doen.

Op speelzaterdag 24 november was er zo’n wedstrijd de U12 tegen Batouwe. De jongst spelende in de competitie, waar de sprankelende spelvreugde volop wordt beleefd. Zeker als beiden teams elkaar laten spelen, om en om vielen de scores. Sportiviteit vierde hoogtij, misschien balvaardig niet altijd even goed, maar de spanning vergoedde veel.

Het aanwezige publiek werd getrakteerd op een heerlijk potje basketbal. De eerste zeven kwarten kon men geen zinnig woord zeggen of voorspellen over de uitslag. In het achtste en laatste kwart, nog één keer, de schouders eronder, laten zien wat je waard bent. Het verschil bij aanvang was 31 – 30. Het team kreeg vleugels, de ene score na de andere score. Een verdediging die potdicht was en bleef, betekende een welverdiende winst van 42 – 31. Met zeven wedstrijden gespeeld, vier winstpartijen, driemaal een verlies, blijft men in de middenmoot mee draaien.