Opera Gelderland-Oost in actie tijden het afgelopen novemberconcert. (foto: Frans Ypma)
Opera Gelderland-Oost in actie tijden het afgelopen novemberconcert. (foto: Frans Ypma)

Sing-along rond de kerstboom

OOY - Opera Gelderland-Oost (OGO) organiseert op de dinsdagen 11 en 18 december een sing-along met het oog op kerstmis. Aanvang is 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De sing-along duurt tot 22.00 uur. Plaats van handeling is het Crescendo-gebouw aan de Slenterweg 8 in Ooy-Zevenaar.

Zoals van het operakoor verwacht mag worden, is het repertoire niet standaard. De liederen zijn echter niet moeilijk om te zingen. Op het programma staan kerstliederen van beroemde componisten, zoals Benedictus van Robat Arwyn en Ave Verum van Karl Jenkins. En natuurlijk ontbreekt Stille Nacht, Heilige Nacht niet, maar dan wel in een bijzondere bewerking. Iedereen die graag kerstliedjes zingt, is welkom op één of beide avonden. De sing-alongs staan onder leiding van dirigent Frank Litjens. De vaste pianiste Floor Lanz zorgt voor de muzikale begeleiding.

De deelname is gratis. Deelnemers krijgen op de avond zelf de muziek overhandigd. Bovendien krijgt men in de pauze nog een kopje koffie/thee aangeboden. Aanmeldingen: Ria Schrijvers, 06 57840439 of schrijversria@hotmail.com. Informatie: www.operago.nl.

Veertig Plus Café Caleidoz

ZEVENAAR - Sinds een half jaar is er bij Caleidoz een Veertig Plus Café. Elke vrijdagmiddag komen mensen in ontmoetingscentrum De Hooge Bongert praten met gastvrouw Hanny van Druenen over onderwerpen die ze zelf belangrijk vinden.

Ze kijken ernaar uit om ook jou te ontmoeten. Vooral wanneer je het moeilijk vindt om anderen aan te spreken en/of vrienden te maken is dit een ideale gelegenheid om contacten te leggen. Je hoeft het immers niet alleen te doen.

Ben je in de leeftijd van dertig tot vijfenvijftig jaar, loop dan op vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur eens binnen. Gezellig, ontspannen samenzijn. Wie weet heb jezelf ook ideeën om de middag in te vullen. Je betaalt uitsluitend voor je eigen consumptie. Tot gauw! Ontmoetingscentrum De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. (0316 526994)