Wethouder Hans Winters boort laatste funderingspaal. (foto: Jan Oosterhout Ontwikkeling)
Wethouder Hans Winters boort laatste funderingspaal. (foto: Jan Oosterhout Ontwikkeling) Jan Oosterhout Ontwikkeling

Bouw duurzame woningen Groot Holthuizen

ZEVENAAR – Wethouder Hans Winters van de gemeente Zevenaar heeft vanmiddag het startsein gegeven voor de bouw van zeventien duurzame woningen in De Stede II, onderdeel van het Zevenaarse woongebied Groot Holthuizen. In het bijzijn van toekomstige bewoners boorde de wethouder de laatste funderingspaal.

De Stede is het derde buurtschap in woongebied Groot Holthuizen. Het buurtschap krijgt 260 woningen met een gevarieerd woningaanbod en dorps karakter, dat past bij de bestaande buurtschappen De Tol en De Bem. Jan Oosterhout Ontwikkeling heeft getekend voor de bouw van fase 2, in deelplan de Stede II.

Compleet gasloos
Jan Oosterhout Ontwikkeling gaat voortvarend van start met de bouw van vier vrijstaande woningen, twee twee-onder-een-kapwoningen, zes hoekwoningen en vijf tussenwoningen. De door Jan Bloemendal Architecten uit Nijkerk ontworpen woningen worden duurzaam en op de toekomst gebouwd: compleet gasloos.

De woningen staan op riante kavels in een groen en waterrijk gebied. Meerdere woningen worden voorzien van een ‘gedraaide kap’. Hierdoor ontstaat variatie in het gevelbeeld.

Deelplan De Stede II
Deelplan De Stede II bestaat uit 86 woningen. Er wordt in drie fasen gebouwd. De verkoopeis voor de zeventien duurzame woningen werd in september behaald, waarna Jan Oosterhout Ontwikkeling direct is gestart met de bouwvoorbereidingen. Het is het eerste project dat gerealiseerd wordt in het deelplan.