Hier laten Nikki Schuitemaker, Valerie Kramer, Jet Dekkers, Suze Berendsen, Jill Wijnbergen en Vera Veldkamp duidelijk zien dat ze er zin in hebben. (foto: Jan van den Heuij)
Hier laten Nikki Schuitemaker, Valerie Kramer, Jet Dekkers, Suze Berendsen, Jill Wijnbergen en Vera Veldkamp duidelijk zien dat ze er zin in hebben. (foto: Jan van den Heuij) Jan van den Heuij

Zes leerlingen Liemers College in actie voor school in Ethiopië

ZEVENAAR - In het kader van de LCAward gaan zes leerlingen van het Liemers College naar Ethiopiƫ om daar een oude, arme school op te knappen, de speeltuin een make-over te geven en als het lukt licht in de duisternis te brengen door zonnepanelen aan te brengen.

Door Piet van Breukelen

Het bijzondere is dat de groep uitsluitend uit meisjes bestaat en dat de samenstelling heel spontaan tot stand is gekomen: geen klasgenoten en zowel havo als vwo. Aanvankelijk wilden de zes naar Botswana, maar toen er geen stichting werd gevonden die hen daar kon steunen, werd al gauw voor Ethiopiƫ gekozen. Het betreft een project in het zuiden, dat onderdeel is van de Grote Slenk (Rift Valley). In dit savannegebied leven de vele etnische groeperingen nog in armoe en zijn de onderwijsvoorzieningen verre van ideaal. Daar wil de groep (met Anno Koning en Jan van den Heuij als begeleiders) iets aan gaan doen.

Acties

Toen de ouders groen licht hadden gegeven voor het project, kon het grote inzamelen van geld gaan beginnen. Daarvoor werden allerlei acties op touw gezet zoals een sponsorloop op De Sterrenschool in Zevenaar, een sponsordiner in De Ogtent in Duiven, verkoop van ijs op school en cupcakes (huis-aan-huis) en het afgelopen weekend nog een schoolfeest dat bijna 800 euro netto opbracht. Door al die succesvolle acties zijn de vliegtickets inmiddels binnen. Veel wordt ook verwacht van de Pieten-actie. De komende dagen voor Sinterklaas kunnen er Zwarte Pieten worden besteld via Facebook (lca ethipoiƫ) of een mailtje naar lcaethiopie@gmail.com.