De cast (met rechts voor regisseur Piet van Breukelen) die in samenwerking met het LJO en het kinderkoor de kinderen lieten genieten van de Sinterklaasvoorstelling 'Live is toch leuker. (foto: Randy von Schükkman)
De cast (met rechts voor regisseur Piet van Breukelen) die in samenwerking met het LJO en het kinderkoor de kinderen lieten genieten van de Sinterklaasvoorstelling 'Live is toch leuker. (foto: Randy von Schükkman) Randy von Schükkman

Sint bezorgt kinderen een gezellige middag in Zevenaar

Succesvolle Sinterklaasmusical in Het Musiater

ZEVENAAR - Daags na de intocht van Sinterklaas werden de kinderen uit Zevenaar en omgeving in Het Musiater getrakteerd op de voorstelling 'Live is toch leuker', van de hand van Rien van den Heuvel.

Door Piet van Breukelen

Sinds de oprichting van het Liemers Jeugd Orkest (LJO) in januari 2004 heeft Van den Heuvel jaarlijks voor een script gezorgd, waarbij het halverwege spannend werd voor de kinderen en het altijd weer op zijn pootjes terecht kwam zodat het een echt kinderfeest werd. Bij deze jubileumvoorstelling (het LJO vierde het derde lustrum) was het niet anders.

Nadat het LJO onder leiding van Robert Hootsen muzikaal had afgetrapt met The Funkey Monkey zorgde een pakketbezorger voor een wat rommelige sfeer. Toen de Powerpiet, Vlogpiet, Instapiet, Pizzapiet en Regelpiet opkwamen, werd de sfeer er niet beter op omdat zij zich alleen maar bezighielden met hun mobieltje. Zelfs als Sinterklaas op ten tonele komt, merken ze hem niet op. Pas als de Sint met Pavarito en de Boekpiet dreigen te vertrekken, snappen de Pieten dat ze verkeerd bezig zijn. Mede op aandringen van de beide dirigenten (Sander Spaan leidde het kinderkoor) besloot de Sint toch te blijven en ontstond er weer die gemoedelijke sfeer die zo kenmerkend is voor dit kinderfeest. In no-time was het podium gevuld met kinderen uit de zaal (menigeen verkleed als Piet) en was de Sint het middelpunt van de kindervreugde. Daar hoefde regisseur Piet van Breukelen (hij deed de klus voor de tiende en laatste keer) niets aan bij te sturen. En natuurlijk konden de kinderen na afloop weer met de Pieten op de foto.