Gabriel wordt vertolkt door João Pedro Zappa, die dezelfde locaties bezoekt en soms zelfs bevriend raakt met dezelfde mensen die de echte Buchmann hebben ontmoet.  (foto: September Film)
Gabriel wordt vertolkt door João Pedro Zappa, die dezelfde locaties bezoekt en soms zelfs bevriend raakt met dezelfde mensen die de echte Buchmann hebben ontmoet. (foto: September Film) September Film

Eerbetoon aan een vriend bij Filmhuus Westervoort

WESTERVOORT - Woensdag 12 december toont Filmhuus Westervoort in Huize Vredenburg de roadmovie ´Gabriel e a montanha´. Braziliaanse filmmaker Felipe Barbosa brengt met deze indrukwekkende film een ode aan zijn schoolvriend Gabriel Buchmann. De kaartjes voor deze filmavond in kerstsfeer kunnen worden gereserveerd.

Voordat zijn studie aan de universiteit van start gaat, besluit Gabriel om eerst nog een jaar op wereldreis te gaan. Na tien maanden komt hij aan in Kenia waar hij diep onder de indruk van het land is. Als hij het continent echt wil gaan ontdekken, verandert zijn manier van reizen. Hij trekt dieper het land in, laat zich leiden door nieuwe vriendschappen en de rauwe emoties die boven komen. Zo bereikt hij de berg Mulanje in Malawi, zijn laatste bestemming.

Programma
Om 19.30 is iedereen welkom in Huize Vredenburg. Deze filmavond is dit keer extra gezellig in kerstsfeer. Het eerste kopje koffie of thee bij binnenkomst is gratis. De film start om 20.00 uur en halverwege de avond is er pauze. Slechthorenden kunnen dankzij de aanwezige ringleiding met een hoortoestel het geluid van de film beluisteren zonder storend omgevingsgeluid.

Tickets
Om zeker te zijn van een plekje wordt het aangeraden kaartjes te reserveren op www.filmhuuswestervoort.nl of bij Kulturhus De Nieuwhof. Ze kosten vijf euro per stuk en kunnen opgehaald worden bij Kulturhus De Nieuwhof. Filmliefhebbers die wel reserveren maar niet van tevoren hun kaartje ophalen, kunnen tot 19.45 uur binnenkomen. Na dit tijdstip komen reserveringen te vervallen.