Is er meer tussen hemel en aarde?

HERWEN - Is er meer tussen hemel en aarde? Die vraag stellen mensen zich vaak als ze een herkenbare situatie ervaren die ze toch niet echt thuis kunnen brengen.

Marijke Aaldering en Gert Sommers hebben, samen met Gerard Remmers, het plan opgevat om op zulke vragen eens wat dieper in te gaan. Gerard is een Franciscaner minderbroeder van het vroegere kapucijnenklooster in Babberich. Op grond daarvan is hij erg gemotiveerd om wat dieper aandacht te schenken aan de mystiek die mensen soms ervaren. Marijke stelt: “Je hebt nu eenmaal iets met spiritualiteit of juist helemaal niets! Misschien is het op die gronden goed om eens met mensen van gedachten te wisselen over wat zij zelf voelen dan wel hebben meegemaakt. Dat kan alles zijn, van teleurstelling, verdriet, boosheid maar ook van euforie!”

Thema's kunnen zijn een bijna-doodervaring, ouder worden, wat betekent dat voor mensen persoonlijk en hoe ga je daar mee om? Denk hier bijvoorbeeld aan kleine dorpen waar weinig of geen voorzieningen zijn. “Wat hebben mensen nodig om de naderende vergrijzing het hoofd te bieden? Hoe ga je om met discussies over het levenseinde? Kortom, er zijn legio onderwerpen die de revue kunnen passeren, die bij voorkeur aangedragen worden door de mensen zelf! Stel jezelf dus de vraag: “waar zou ik eens over willen praten waar ik vaak in het gewone leven niet aan toekom.”

Dat kan in het parochiecentrum Herwen. Koffie, thee en warmte zijn gratis, maar er staat wel een busje voor een kleine bijdrage om enigszins de kosten te bestrijden! Gespreksleider: Gerard Remmers. Start: maandelijks vanaf 8 januari 2019 van 19.30 tot 21.30 uur

Opgeven kan bij Mieke Hetterschijt, 0316 541993 of Elly Loef, 0316 248471. Aanmelden via e-mail kan ook: herwen-aerdt@rkliemers.nl.