Samen de boom in. (foto: NME deLiemers)
Samen de boom in. (foto: NME deLiemers) NME deLiemers

Je klas kan de boom In!

REGIO - Leerlingen van de groepen 7 en 8 van een groot aantal Liemerse basisscholen zaten er al op te wachten. Met je klas de wilgen knotten in de omgeving van de school of in de gemeente. Ze doen dit samen met vrijwilligers van Leefklimaat Zevenaar en medewerkers van NME Liemers.

Ook leerlingen van het Liemers College doen mee. Zij vervullen hiermee hun maatschappelijke stage. Landschapsbeheer Gelderland stelt ladders, gereedschap en helmen ter beschikking zodat iedereen goed én veilig kan werken.

Voordien zijn vrijwilligers van NME Liemers de klas in geweest om uit te leggen dat knotwilgen oerhollandse bomen zijn die horen in ons landschap. Vroeger stonden ze overal en dat was niet voor de sier! Het hout werd voor allerlei doeleinden gebruikt. Elke takdikte had zijn eigen bestemming. Dunne twijgen om manden van te vlechten, dikkere om beschoeiingen van sloten te maken, nog dikkere om stelen van gereedschap te leveren. Het aller dikste hout ging de kachel in.

Nu hebben we al dat hout niet meer nodig, maar willen we wel graag de knotwilg in ons landschap bewaren. De kinderen willen daar best aan meehelpen. Een hele ochtend geen rekenen en taal maar lekker zagen en knippen! Het mooiste is het natuurlijk als je boven in de knot kunt genieten van het uitzicht!

Een bijzondere kerstbeleving voor het hele gezin

Het originele kerstverhaal, vertolkt door Annie Mulder, zal verteld worden en tot leven gebracht worden met indrukwekkende beelden van een zandtovenaar. De muzikale omlijsting zal gedaan worden door de leden van de harmonie in de vorm van originele kerstliederen.

Op een eigentijdse manier komen de verhalen met muziek, woord en prachtige zandtekeningen tot leven, een kerstbeleving voor het hele gezin. Dit bijzondere kerstconcert vindt plaats op zondag 16 december om 18:30 uur in de Heilige Martinuskerk in Pannerden.