Spiritueel café in Lobith

'Mindfullness, ook in de gevangenis'

LOBITH - In het Spiritueel café van 25 november 19.30 uur in Lobith is het thema 'Mindfulness, ook in de gevangenis'.

Wat is mindfulness? Het is een methode om te leren op een harmonische manier met pijn en stress om te gaan. Het wordt gegeven in een leerproces van acht weken, waarbij men allerlei oefeningen leert om als het ware opnieuw te leren gevoelig te worden voor signalen die aangeven waar grenzen liggen en wat er in de sfeer van lichaam en gevoelens en denken om aandacht vraagt.

Als gevangenispredikant doet Sietse Visser dit al jaren in de gevangenis met gedetineerden. Veel gedetineerden lopen detentieschade op, afgesneden van de wereld buiten, van familie en kinderen, vanwege het leefklimaat in een inrichting, soms voor lange tijd. Omdat velen van hen zelf beschadigd zijn, wil men proberen om die mens te herstellen in plaats van alleen maar te straffen. Deze methode is een mogelijkheid om daaraan bij te dragen.

Sietse Visser is al jaren mindfulnesstrainer en dominee in de gevangenis en wil graag ervaringen in dit veld met u delen. Misschien wordt u wel uitgenodigd om zelf wat oefeningetjes mee te doen. Gewoon om even te voelen hoe dat gaat...

"We nodigen iedereen graag uit om dit spiritueel café bij te wonen om 19.30 uur in de Ontmoeting bij de protestantse kerk aan de Markt in Lobith. De kerk is om 19.00 uur open. We ontvangen u graag met koffie of thee, de toegang is gratis, we praten met elkaar over het onderwerp na. Aan het einde is er een mandje voor een vrijwillige bijdrage."