Vogelshow in Lobith

LOBITH - Vogelvereniging Vogel-Eiland houdt zaterdag 1 en zondag 2 december de 56e editie van de vogelshow. In zalencentrum Schipperspoort in Lobith vindt het jaarlijkse evenement plaats, meer dan driehonderd vogels zullen er te bewonderen zijn.

Dit jaar zijn er ten opzichte van vorig jaar meer vogels te bewonderen, dat is mooi om te zien. "Tijdens de show verwelkomen we vogelliefhebbers van andere verenigingen maar ook nieuwsgierige uit de hele regio. Ook mensen die zelf niets met vogels doen komen hier veel. Voor hen is de vogelshow leuk, omdat ze dan een aantal vogels te zien krijgen die ze waarschijnlijk nog nooit gezien hebben.

Vogelliefhebbers van onze vereniging brengen hun vogels om deze op donderdag te laten keuren. Er zijn vier erkende keurmeesters aanwezig van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Zij vertellen precies in welke staat het diertje is. Zo weten de eigenaars wat ze goed doen maar ook wat er beter kan. Van de keurmeesters krijgen ze dan een keurbriefje waarop precies te lezen valt wat de conditie van de vogel is. De vogels zullen onder meer op kleur, postuur en conditie worden gekeurd. In de onderlinge competitie strijden de leden van Vogel-Eiland om prijzen en eer."

Openingstijden zijn zaterdag 1 december van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 2 december van 10.00 tot 16:00 uur. De toegang is gratis.