On Chesil Beach
On Chesil Beach

Programma Filmhuis Didam

On Chesil Beach
Vrijdag 23 en maandag 26 november 20.00 uur.
Het is de zomer van 1962. Op de avond van hun huwelijk dineren Florence en Edward op hun kamer in een bedompt hotel bij Chesil Beach in het Engelse Dorset. Hier blikt het stel terug op hun ontluikende romance, ongemakkelijk over de aanstaande huwelijksnacht. De verzwegen misverstanden en angsten van die avond zullen hun levens voor altijd veranderen.

The Children Act
Vrijdag 30 en maandag 3 december 20.00 uur.
Fiona Maye is een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof en staat bekend om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Ze moet oordelen in een ingewikkelde zaak. De 17-jarige Adam heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil zwaarder weegt.

What People Will Say
Vrijdag 7 en maandag 10 december 20.00 uur.
De 16-jarige Nisha leidt een dubbelleven. Thuis, is ze de perfecte Pakistaanse dochter, maar als ze uitgaat met haar vrienden is ze een doorsnee Noorse tiener. Als haar vader haar met haar vriendje betrapt, stort Nisha’s wereld in. Haar ouders willen een voorbeeld stellen, besluiten haar te kidnappen en onder te brengen bij familie in Pakistan. In een land waar ze nooit gewoond heeft, wordt Nisha gedwongen zich aan te passen aan de cultuur van haar ouders.

Filmhuis Didam, Waverlo 2 Didam (www.filmhuisdidam.nl).

The Children Act
What Will People Say