De sport-jury en foto-jury van de Duivense Sportverkiezing met in het midden boegbeeld Mathieu Maanders. (foto: Fotografie Jacques Kok)
De sport-jury en foto-jury van de Duivense Sportverkiezing met in het midden boegbeeld Mathieu Maanders. (foto: Fotografie Jacques Kok)

Spierballen hebben om

een droom te verwezenlijken?

DUIVEN - Op vrijdagavond 25 januari vindt voor de tweede maal de Duivense Sportverkiezing plaats in Hotel Van der Valk Duiven.

Boegbeeld voor de Duivense Sportverkiezing is Mathieu Maanders. Mathieu heeft een progressieve spierziekte en zit in een elektrische rolstoel. Ondanks dat heeft hij Personal Trainingsprogramma bij Sportiefv in Doetinchem. Hij laat zien dat het hebben van een beperking geen drempel is om te kunnen sporten.

Onder het motto: “Je hoeft geen spierballen te hebben om een droom te verwezenlijken” en met de wetenschap dat sporters uit Duiven, Groessen en Loo extra aandacht verdienen bij het behalen van hele mooie prestaties, organiseert Mathieu samen met zijn kernteam voor de tweede keer de Duivense Sportverkiezing. Dit jaar met extra aandacht voor de aangepaste sporter.

Uniek aan de Duivense Sportverkiezing is dat het hele evenement mogelijk gemaakt wordt door (lokale) ondernemers die met hun niet-financiële steun, een laagdrempelig, gratis en volledig toegankelijk sport-evenement op een toplocatie mogelijk maken.

Er worden prijzen uitgereikt aan de Sporter/Sportteam van het Jaar - Sporter/Sportteam met een beperking van het Jaar - Meest bijzondere Sportprestatie van het Jaar & Sportfoto van het Jaar.

Sporthelden kunnen genomineerd worden via www.sportverkiezing-duiven.nl. Sportfoto's kunnen worden ingestuurd via foto@sportverkiezing-duiven.nl. Een onafhankelijke jury (zie foto) zal uit alle inzendingen de winnaars selecteren. De winnaars worden op vrijdagavond 25 januari vanaf 19:00 uur in Hotel Van der Valk Duiven bekend worden gemaakt.