Bonte specht. (foto: Edwin Langendoen)
Bonte specht. (foto: Edwin Langendoen) Edwin Langendoen

Natuur Actief-avond vol vogelonderwerpen

REGIO - De Natuur Actief avond zit bomvol interessante onderwerpen. Zoals 'creatief met je camera in de natuur': Edwin Langendoen heeft grote bewondering voor de natuur. Zijn hobby het 'vogelen' is hij gaan combineren met vogelfotografie.

Naast prachtige foto’s uit de Putterpolder, laat hij ons zien hoe creatief je met je camera kunt zijn. Hij legt uit wat een ‘star trail’ is en hoe je zo’n foto maakt, wat high-key fotografie is en hoe dit tot stand komt en wat voor leuk effect je ermee krijgt. Dit alles aan de hand door hem gemaakte foto’s. Als de tijd het toelaat, sluit hij af met een filmpje van vogels die hij tijdens zijn reizen voor zijn lens heeft gehad.

Vogels in de winter
Niet alle vogels vliegen in de herfst naar het zonnige zuiden. Veel vogelsoorten kunnen de Nederlandse winter goed doorstaan. Guido Janze laat ons zien welke vogels we in de winter kunnen zien. Verder laat hij ook wat bekende en minder bekende wintergasten zien. Vogels die de noordelijk gelegen streken waarin ze hebben gebroed, verlaten om in zuidelijker gelegen streken met een gematigder klimaat te overwinteren.

Activiteit Natuur Actief
Ook is er deze avond weer een prikkelende en leerzame activiteit. Dit zorgt voor een [inter]actieve afwisseling van de avond.
Met de decemberfeestdagen in zicht is vanavond ook het IVN-winkeltje uitgenodigd. Te koop zijn memoblokjes, zoekkaarten, mokken en verjaardagskalenders. Neem contant geld mee, pinnen is niet mogelijk!

De avond is op 20 november in Hotel-Restaurant Ruimzicht in Zeddam (entree drie euro). Aanvang: 20.00 uur, afsluiting: 22.00 uur.