Afbeelding
Frieda Eilers

Pigeons On Wheels: debutant die speelt om de prijzen

DUIVEN - Zaterdag 10 november is Pigeons On Wheels (POW) afgereisd naar Heerenveen om de derde competitieronde te spelen.In Sportstad Heerenveen stonden twee wedstrijden op het programma.

De POW-selectie bestond uit: Björn, Fons, Isabelle, Lucia, Maarten, Martijn en Robert. De eerste wedstrijd was gelijk een topper in de C2-divisie tussen de nummer één Devedo 3 (uit Ermelo) en de nummer twee in de stand POW.
Devedo is de grootte kampioenskandidaat in de divisie. Dit talentvolle jeugdige team maakt er een gewoonte van om de hele wedstrijd een full-court-press te hanteren. De POW trainers Dennis en Jelmer hadden gelukkig het team goed voorbereid om deze press te omzeilen.
Door een aantal keren goed door de verdediging heen te komen, wist POW het verlies te beperken tot 42 - 24 (na ruststand 24 - 8). Normaal wint Devedo gemiddeld met 50 punten verschil. De marge in deze wedstrijd was slechts achttien punten, wat het team ondanks het verlies enigszins tevreden stelde. De tweede wedstrijd van de dag was tegen ISV Hengelo 2.
In de eerste helft van deze wedstrijd zat duidelijk de zware wedstrijd tegen de 'horzels' uit Ermelo nog in de armen van de POW-spelers. Bij rust was de marge slechts twee punten, 20 - 18 maar wel in het voordeel van POW. Na de rust werd de verdediging aangescherpt en liepen de aanvallen ook soepeler. Alle POW-spelers kwamen aan scoren toe en dat leidde tot een prima 48 - 22 eindstand. Na dit toernooi blijft Pigeons op de tweede plaats staan in de competitie! Pigeons de debutant die speelt om de prijzen.

Selectie Pigeons On Wheels. (foto: Frieda Eilers)