Schuttersfeest in Oud-Dijk

OUD-DIJK - Het schuttersfeest 2018 is voor Oud-Dijk een jaarlijks hoogtepunt voor iedereen en zal ook voor tal van Old-Diekse een nieuwe ervaring zijn. Zo blijft een eeuwen oude Diekse traditie springlevend.

Het aantal nieuwe bewoners is behoorlijk in Oud-Dijk, met name in de Kerkwijk maar ook op verschillende plekken in het buitengebied hebben velen hun habitat gekozen in Old-Diek. Het schuttersfeest is een uitgelezen moment om hen van harte welkom te heten in de Oud-Dijkse buurtschap. alwaar het woord Naoberen telkens invulling krijgt.

Het schuttersfeest in Oud-Dijk is als volgt geprogrammeerd:

Maandag 16 juli zal Schutterij Sint-Isidorus het schuttersfeest vieren met het senioren contact vanaf 19.00 uur bij Jan&Jan. Een geweldige start van het jaarlijkse schuttersfeest.

Op dinsdag 17 juli zal er met een grote groep vrijwilligers de tent worden gezet en worden gestart met de feest/wedstrijd terrein inrichting aan de Dijksestraat 48. In deze week zullen ook de verschillende bogen door buurten en vriendengroepen worden opgericht. Dat zal op zaterdagmiddag worden afgesloten met een gezellig samenzijn onder prachtige bogen her en der in Old-Diek. Dat alles is de opmaat naar het eigenlijke schuttersfeest.

Op zondag 22 juli zal na de opening bij partycentrum Plok om 10.45 uur naar de nieuwe beschermheer aan de Fluunseweg worden opgemarcheerd. Omstreeks 11.00 uur zal Xaf Hendriksen worden geïnstalleerd samen met twee nieuwe bestuursleden Martine Jansen en Wilma Koppenol.

Vervolgens zal de schutterij haar pad vervolgen langs de verschillende bogen in de buurtschap te weten: -De Plokkboog aan de Ravenstraat bij Hagendoontje, -de ronde boog van Vendeliers en de buurt aan de Dijksestraat, - de jubilerende boog Van Geemen aan de Kerkwijkweg, - de jongste boog in de Gruttostraat en -de oudste boog Boog De hoge End anno 1931 en tot besluit boog De hoge End anno 1989 aan de kollenburgweg. Daarmee is de bogen route afgerond en is de schutterij klaar voor de opmars naar de gezamenlijke vendelhulde aan het gemeente bestuur en de duizenden toeschouwers, op het oude gemeente plein. Dit jaar onder leiding van Schutterij De Eendracht.

Na dit prachtige schouwspel en kippenvelschuttersmoment, trekt de Oud-Dijkse schutterij terug naar partycentrum Plok Waar om 20.00 uur het schuttersfeest zal losbarsten. Alle nieuwe Oud-Dijkse buurtbewoners maar ook alle schutters zijn dan weer welkom.

Maandagochtend uur zal de schutterij om 7.45 uur verzamelen bij de Plok om naar de Mariakerk te trekken voor de gezamenlijke schuttersmis. Naderhand zal de schutterij gezamenlijk brunchen op het feestterrein aan de Dijksetraat 48 waarna om 11.30 uur de wedstrijd zal losbarsten. Ook hier is heel Oud-Dijk van harte welkom. Dit is het uitgelezen moment om het schuttersfeest te ervaren en mee te vieren. Omstreeks 15.30 zal het kampen de koningstitels beginnen, het belooft weer een zinderende strijd te worden om de titel Koning van Oud-Dijk. Om 18.30 uur zal de schutterij bij De Plok opstellen om de nieuwe koningen in te halen om vervolgens het slotfeest te vieren bij Plok. Dinsdag en woensdag zal worden opgeruimd en gezellig worden nagezeten Daarmee is het Oud-Dijks schuttersfeest gevierd en begint het uitkijken naar schuttersfeest 2019.