Programma Schuttersfeest Schutterij De Eendracht

DIDAM - Het programma van Schuttersfeest Schutterij De Eendracht is als volgt:

Zaterdag 21 juli

In de ochtenduren wordt het feest-/wedstrijdterrein op de locatie Lieve Vrouweplein/Wilhelminastraat (tussen Mariakerk en Jan & Jan) in gereedheid gebracht. Tevens worden in de Burg. Kronenburglaan (nabij Hotel De Harmonie), op het Lieve Vrouweplein (nabij Jan & Jan) en in de Stationslaan (nabij Café Uniek) de drie schuttersbogen opgericht

Zondag 22 juli

Alle geüniformeerde leden treden aan om 10.30 in de schutterstent die gelegen is in de schaduw van de Mariakerk. Hierna bezoeken zij Zorgcentrum Meulenvelden, en brengen zij de jaarlijkse vendelhulde aan beschermheer Notaris Laarberg.

Hierna zal de bonte stoet in beweging komen om samen op te trekken aar Café Uniek alwaar schutterskoning Rutger Rutjes en ruiterkoning Tom Jansen en hun koninginnen worden ingehaald en tevens is er een bezoek aan de schuttersbogen. Nadat de inwendige mens is versterkt, wordt er koers gezet richting gemeentehuis voor het defilé en de gezamenlijke vendelhulde om 16 uur, van de zeven Didamse schutterijen aan het gemeentebestuur en de Didamse bevolking. Na afloop van de vendelhulde en defilé zal Schutterij De Eendracht terugkeren naar de schutterstent op het veld voor de Mariakerk.

Om 20 uur begint voor de leden de feestavond bij Jan & Jan, waarbij de muziek wordt verzorgd door de Xo band.

Maandag 23 juli

In de vroege ochtenduren zal de wekploeg weer op pad gaan om de koningsparen en andere prominente leden op een gepaste wijze te wekken.

Hierna zal de schutterij deelnemen aan de traditionele Schuttersmis in de Mariakerk. Na terugkomst op het feestterrein bij de Mariakerk zullen de wedstrijden om het koningschap bij de schutters en ruiters om 11 uur beginnen. Het kampen om het koningschap zal omstreeks 13.30 uur volgen. Zodra de nieuwe schutterskoning, ruiterkoning en jeugdkoningen bekend zijn, wordt er een vendelhulde aan de nieuwe koningsparen gebracht en worden op het terrein de overige prijzen van de jeugdwedstrijden uitgereikt. Het einde van het feest in de tent, zal zijn om ongeveer 17 uur.

Na een korte onderbreking is het om 19 uur weer tijd om aan te treden voor het inhalen van de nieuwe koningen bij café Uniek. Na het inhalen worden de nieuwe koningsparen begeleid naar Jan & Jan, waar het feest zal losbarsten. Tijdens deze avond worden de nieuwe koningen en overige prijswinnaars door beschermheer Henk Laarberg gehuldigd.


Dinsdag 24 juli

Vanaf 10 uur wordt het feest-/wedstrijdterrein opgeruimd. Tevens zullen de schuttersbogen worden afgebroken. Hierna zal bij Jan & Jan het gebruikelijke "vat leegmaken" beginnen.