The Death of Stalin (foto: Filmhuis Zevenaar)
The Death of Stalin (foto: Filmhuis Zevenaar) Foto: Filmhuis Zevenaar

Programma Filmhuis Zevenaar

THE DEATH OF STALIN is een hilarische satire over de opvolging van Stalin. Daar ligt hij dan, de grote leider van de Sovjet-Unie, op zijn rug in zijn eigen urine. Kan het wel, lachen om de kliek rond Stalin, verantwoordelijk voor miljoenen doden en na zijn dood met elkaar in gevecht om zijn opvolging? Ja, dat kan, dankzij de humorvolle regie van de Schot Armando Lannucci en ijzersterk acteerwerk van ondermeer Steve Buscemi en Michael Palin! Do 26/7 en di 31/7 20:15u.

TULLY. Tragikomedie over het moederschap. Marlo (Charlize Theron) heeft altijd alles onder controle, maar nu ze een derde kind heeft, wordt het haar allemaal te veel. Als haar rijke broer voorstelt een nachtnanny in te huren, kan ze dat aanbod onmogelijk weigeren. Nanny Tully blijkt een geweldige aanwinst en Marlo knapt zienderogen op. Er ontstaat een intense band tussen de twee. Maar is Tully wel écht wie ze lijkt? Vr 27/7, wo 1/8 20:15u en di 31/7 10:30u.

THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI op herhaling. Nietsontziende zoektocht naar gerechtigheid. De moeder van een vermoord en verkracht meisje kan het niet verkroppen dat er na maanden nog steeds geen dader is opgepakt en besluit de lokale sheriff onder druk te zetten. Hoofdrolspeelster Frances McDormand liet zich inspireren door John Wayne en kreeg voor deze film een Oscar voor beste actrice. Zo 29/7 20:15u.

Meer informatie staat op www.filmhuiszevenaar.nl.