Directies Van Keulen, Caleidoz en Baston Wonen (foto: Karen Klein Tank)
Directies Van Keulen, Caleidoz en Baston Wonen (foto: Karen Klein Tank) Foto: Karen Klein Tank

Ontmoetingscentrum Hooge Bongert wisselt van eigenaar

ZEVENAAR - Het gebouw aan de Hooge Bongert 3, waarin het ontmoetingscentrum van Caleidoz is gevestigd, is door Baston Wonen verkocht aan Van Keulen Vastgoed Verhuur. De oude en nieuwe eigenaar tekenden dinsdag 10 juli de verkoopakte. Dat kreeg een feestelijk tintje omdat in dit geval alle partijen heel tevreden zijn met deze overdracht.

Wim van Keulen, eigenaar van familiebedrijf Van Keulen Vastgoed Verhuur, is blij met de aankoop van de Hooge Bongert 3 omdat het mooie kansen biedt om een aansluiting te maken met het naastgelegen pand de Hooge Bongert 1 dat hij een aantal jaren geleden kocht.

Het past in de strategie van Baston Wonen om dit bedrijfspand te verkopen. De kerntaak van Baston Wonen is om te zorgen voor voldoende betaalbare huurwoningen. Directeur- bestuurder Sandra van Zaal geeft aan dat Baston Wonen de komende jaar flink investeert in het betaalbaar houden en verduurzamen van woningen in gemeente Zevenaar. Deze verkoop biedt daartoe extra mogelijkheden en het is prettig om te verkopen aan een partij met plannen die een maatschappelijke meerwaarde hebben.

Ook Marlie Vennegoor, bestuurder van Caleidoz, ziet kansen. Hoewel het huurcontract een op een wordt overgenomen en de activiteiten Van Caleidoz, en de onderhuurders en gebruikers van het pand Hooge Bongert gewoon doorgaan ziet ook zij meerwaarde van het meer betrekken van het naastgelegen pand; dit biedt mooie kansen.