Landschap in ochtendlicht (foto: Anneke Zwager)
Landschap in ochtendlicht (foto: Anneke Zwager) Anneke Zwager

ANGERLO – In de Galluskerk, Dorpsstraat 31 in Angerlo exposeert Expo-Angerlo met landschappen van Anneke Zwager, glaskunst van Mary Quares van Ufford en schilderwerk van Doris van Halteren.

Anneke Zwager woont in het buitengebied van Halle in de Achterhoek en houdt van het coulisselandschap met de akkers, de hakbosjes, de velden en de solitaire bomen. Het is de stilte die haar raakt en het natuurlijke licht-donker contrast. Dat is het onderwerp van haar schilderijen. Ze schildert bij voorkeur en plein air: lekker naar buiten, even helemaal opgaan in het landschap en het landschap in acrylverf op het doek zetten (www.annekezwager.nl).

Drie zaken die haar Mary Quarles van Ufford bijzonder boeien in het werken met glas zijn de transparantie van het materiaal, het zowel in een plat vlak als ruimtelijk werken en het toevoegen van andere materialen aan het glas. Door het toevoegen van andere materialen ontstaan objecten of installaties met een verrassend effect (www.prachtglas.nl)

Doris van Halteren heeft zich, tientallen jaren, zo breed mogelijk georiƫnteerd op het gebied van schilderen. Zij volgde lessen, cursussen en workshops bij verschillende docenten en kunstenaars. Ook heeft zij veel geschilderd in Duitsland en Frankrijk (Bretagne) en daar verschillende keren geƫxposeerd. Daar is ze begonnen om voor haar abstracte doeken zeezand te mengen door de verf. En in plaats van werken met penselen of paletmes, alles met de handen te doen.

Jurkjes van Glas (foto: Mary Quarles)
Bretagne (foto: Doris van Halteren)
Landschap in ochtendlicht (foto: Anneke Zwager)