Trashed (foto: Filmhuis Zevenaar)
Trashed (foto: Filmhuis Zevenaar) Foto: Filmhuis Zevenaar

Programma Filmhuis Zevenaar

TRASHED ‘Change the way you live and you save our planet!’ In het Liemers Museum is van 15/6 t/m 9/9 de expositie Nu, de Nieuwe Vorm van het Verleden, over gebruik van afval in de kunst. Wij vertonen de documentaire Trashed, waarin acteur Jeremy Irons onderzoekt hoe de milieuproblematiek er wereldwijd voorstaat. Gelukkig blijken steeds meer mensen te beseffen dat het zo niet langer kan! Met prachtige muziek van Vangelis. Na de film is er een rondleiding in het Liemers Museum. Zo 1/7, 12.00u. Entree € 10,- incl. rondleiding museum en koffie/thee.

FOXTROT. Een film als een dans, waarin op onconventionele wijze de uitzichtloze situatie wordt belicht in Israël en het Midden-Oosten. Michael en Dafna, krijgen het hartverscheurende bericht dat hun zoon Jonathan is overleden tijdens zijn dienstplicht als wachter bij een verlaten grenspost. De film vertelt het verhaal In drie delen vanuit het perspectief van vader, moeder en zoon. De film is sterk in zijn kwetsbaarheid, groots in zijn kleinheid, en zal de kijker nog lang bijblijven. Do 28/6, zo 1/7 20:15u en di 3/7 10:30u.

FINDING YOUR FEET. Op de dag dat de chique Sandra (Imelda Staunton) zich laat ontvallen voortaan graag als Lady Abbott te worden aangesproken, hoort ze dat haar man al jaren vreemdgaat. Dus verlaat ze hun statige herenhuis en trekt in bij haar sociaal geëngageerde zus Bif (Celia Imrie), die in een huurflatje woont. Sandra zou niet meer kunnen verschillen van de openhartige en vrijgevochten Bif. Swingende feel-good film. Za 30/6, ma 2/7 20:15u en di 3/7 14:30u.

Meer informatie staat op www.filmhuiszevenaar.nl.