Koningspaar 2018: Cees&Elsenore Soeters en jeugdkoning Gijs Stokman (foto: Bert Rinkel)
Koningspaar 2018: Cees&Elsenore Soeters en jeugdkoning Gijs Stokman (foto: Bert Rinkel) Foto: Bert Rinkel

Zinderende finale koningschieten

bij Sint-Anna in Oud-Zevenaar

OUD-ZEVENAAR - Cees en Elsenore Soeters zijn ook in 2018 weer het koningspaar van schuttersvereniging Sint-Anna in Oud-Zevenaar. Gijs Stokman is de nieuwe jeugdkoning.

Bij het prijsschieten was de linkervleugel voor Glen Stokman. Maria Bouwman won de prijzen voor de kop, rechtervleugel en staart door de rest van de vogel naar beneden te schieten.

Bij het jeugdkoningschieten meldden zich zeven kandidaten voor deze eretitel. Maar deze titel kon toch echt alleen gaan naar diegene die de meeste schoten raak zou schieten. Twee ronden en daarna kampen tussen de twee laatste kandidaten, door te schieten op de lepeltjeskast, brachten de nieuwe jeugdkoning: Gijs Stokman.

Bij het koninsschieten kwam in een spannende strijd bij het 75e schot het grootste deel van de klos naar beneden. Maar voor het laatste flinterdunne stukje kwam nog flink wat schutterskunst kijken. Alle drie kandidaten waren even fanatiek en de spanning was van de gezichten te lezen. Het 96ste schot bracht de uitslag: Cees Soeters zal na 2017 ook in 2018 schutterskoning van Sint-Anna zijn.

Daarna kon de kermis echt beginnen met een daverend feest met Cabrio. En we zien alweer uit naar ons schuttersfeest op zaterdag 1 en zondag 2 september 2018.