Tuin met beelden (foto: Frans Giesen)
Tuin met beelden (foto: Frans Giesen) Foto: Frans Giesen

Kunst in de tuin

LOIL - In vijf tuinen vlak bij elkaar in Loil en Nieuw Wehl zijn 7 en 8 juli uiteenlopende kunstvormen te zien. De tuinen liggen allemaal rond oude boerderijen zoals De Negelaer, De Ward, Peppelpark, Daaldersmaat en ‘t Lamslag en zijn op de fiets of lopend te bezichtigen. Een route is bij de deelnemers mee te nemen.

1. Loil Doesburgseweg 8, Daaldersmaat. Bij Carla Aukes is het thema textiel in haar bloemrijke tuin. Verschillende kunstenaars die werken met textiele werkvormen exposeren er hun werk en ook zijn er de enorme quilts van Carla.

2. Loil Groenestraat 4, Peppelpark. Menige uil heeft Frans Giesen al 'gehakt' uit boomstammen. Zijn dierenbeelden en abstracte werken staan in zijn tuin en de schilderijen van Irma Giesen hangen tussen de bomen.

3. Nieuw-Wehl Wardsestraat 15, De Ward. De tuin van Ronald Kanne nodigt uit voor een rondje om de vijver. Hij is houtdraaier en maakt o.a. schalen en vazen, te bewonderen in zijn werkplaats/cursusruimte. Daar is ook keramiekwerk van Laurens Goldewijk wat hij samen met Ans Buiting ook demonstreert.

4. Nieuw-Wehl, Monseigneur Hendriksenstraat 25, De Negelaer. Rondom het rijksmonument De Negelaer ligt de riante tuin van Trudy Volman. In de cursusruimtes is het nieuwe werk, creaties in keramiek van Trudy en haar cursisten te zien.

5. Loil Bosslagstaat 20, ‘t Lamslag. Van de weg af ligt de tuin van Janine van der Hoeven. Rondom de boerderij is het een dierenparadijs en Janine maakt kleine kadootjes met de zogeheten decoupage-techniek. Ook is er glaskunst en dierenportretten te zien.

Alle tuinen zijn gratis te bezoeken van 11.00 tot 16.00 uur.