Liemerse bedevaart naar Kevelaer

LIEMERS - De Liemerse bedevaart naar Kevelaer vindt plaats op donderdag 6 september. Op het programma staan een pelgrimsmis (11:30 uur), de kruisweg (14:30 uur) en het lof (17:00 uur).

De geestelijke begeleiding is in handen van de Paters Remmers en Veldkamp. Vanuit het pastoraal team gaat pastoraal medewerker Maarten Smits mee. De koren van Babberich en Elten/Hüthem zullen muzikale ondersteuning bieden. In Kevelaer zal men wellicht ook mensen van de Zonnebloem tegenkomen.

Een groep zieken en vrijwilligers gaat op die dag eveneens naar Kevelaer. Zoals de meesten gewend zijn, reizen ze met de bus vanuit de Liemers naar het bedevaartsoord. De kosten voor de busreis zijn 15,00 euro per persoon. Een misintentie kost 3,00 euro. In de kerken hangen posters met de namen, waar men zich kan aanmelden. Meer informatie geeft Ria van Hall via 0316 543831 of 06 52695157 en per e-mail: riavanhall@hetnet.nl.

Kledingbank Montferland gesloten in zomervakantie

DIDAM - Tijdens de zomervakantie is Kledingbank Montferland gesloten. Van 9 juli tot en met 17 augustus is het niet mogelijk om kleding in te leveren bij haar vestiging in Didam.

De vrijwilligers rusten dan uit van een drukke periode. In het eerste halfjaar werden ruim vijfhonderd personen van kleding voorzien. Deze personen kwamen vooral uit de gemeenten Montferland, Oude IJsselstreek, Zevenaar en Duiven.

De laatste mogelijkheid om kleding in te leveren voor de vakantie is zaterdag 7 juli van 10.00 tot 12.30 uur. Na de vakantie pakt de kledingbank de draad weer op. Met ingang van woensdag 22 augustus is men weer welkom met kleding (Lockhorststraat 10, Didam). Alle kleding, mits schoon en heel, kunnen we heel goed gebruiken om de medemensen te helpen. De kleding wordt gratis gegeven aan personen en gezinnen die het tijdelijk zelf niet kunnen betalen. Zo krijgt kleding een tweede leven: een goede bestemming in een situatie van daadwerkelijke nood.

Zomerfeest Pannerden

PANNERDEN - Zondag 24 juni gaan de remmen weer los in Pannerden tijdens het jaarlijks zomerfeest. Het is een gratis uitje voor het hele gezin.

Een diversiteit aan kramen, kindervermaak, goochelaar, demo' dansen en kickboksen, muziek en natuurlijk de gezellige terrasjes. Het feest is van 11.00 tot 17.00 uur. Iedereen is welkom in Pannerden.