Repetitie van het Spelenderwijs Orkest Spranken (foto: Lisette van Deelen-Hoede)
Repetitie van het Spelenderwijs Orkest Spranken (foto: Lisette van Deelen-Hoede)

Openluchtconcert met Spelenderwijs Orkest Sprankel

HERWEN - Muziek, en vooral zélf muziek maken, draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Met deze achterliggende gedachte hebben Kunstwerk! Het Musiater, Basisschool Sprankel, Koninklijke Muziekvereniging Sint-Caecilia uit Herwen en drumfanfare Eensgezindheid uit Aerdt de handen ineen geslagen.

Al enkele jaren wordt samen gewerkt om muziekles een vaste plek te geven in het lesaanbod op de basisschool in de vorm van AMV lessen en muzieklessen met instrumenten. Hierop is dit jaar de aanvulling gekomen van het Spelenderwijs Orkest. Kinderen die tijdens schooltijd ervaren hebben hoe bijzonder het is om samen muziek te maken, krijgen nu ook buiten schooltijd de kans om in een groep muziek te maken.

Vanaf april 2018 heeft zich een groep van zes leerlingen gevormd die allemaal op hun eigen instrument samen een orkest vormen. In de lessen staat vooral samenspel en plezier centraal. Om te ervaren hoe het klinkt om met een compleet orkest mee te spelen, zal er een gezamenlijke uitvoering gehouden worden. Zowel Koninklijke Muziekvereniging Sint-Caecilia en drumfanfare Eensgezindheid participeren in dit mooie project. Er wordt al een aantal weken gerepeteerd om gezamenlijk een aantal nummers ten gehore te brengen.

Op woensdag 4 juli zal er een openluchtconcert plaats vinden vanaf 19.00 uur op het buitenterrein van basisschool Sprankel in Herwen. Uiteraard is iedereen welkom en is de toegang gratis om naar deze unieke samenwerking te komen kijken en vooral luisteren.