Net als twee jaar geleden vindt op het podium de wedstrijd 'Slimste wethouder van Groessen' plaats (foto: Gerard van Hunen)
Net als twee jaar geleden vindt op het podium de wedstrijd 'Slimste wethouder van Groessen' plaats (foto: Gerard van Hunen)

Grote belangstelling

voor manifestatie Das Groessen

GROESSEN - Bijna tachtig bedrijven en verenigingen uit Groessen nemen op zondag 24 juni deel aan de tweede editie van de manifestatie Das Groessen. Het wordt een bruisende dag vol demonstraties, presentaties, muziekoptredens, een groot terras en veel kraampjes.

Drie jaar geleden stond de manifestatie Das Groessen voor het eerst op het programma. Het succes smaakte naar meer en daarom maakt iedereen in Groessen zich op voor de tweede editie. Op zondag 24 juni tussen 11.00 een 18.00 uur vormt het Schuttersplein van Groessen het decor voor een levendige manifestatie. Om 11.00 uur wordt het event geopend. De ‘markt’ stopt om 16.00 uur, waarna het terras tot 18.00 uur geopend is.


Er is veel te doen. De Heilige Andreaskerk – de kathedraal van de Liemers – opent de deuren. Er vinden rondleidingen plaats en de kerktoren kan beklommen worden. Wat opvalt is dat er veel verbindingen worden gemaakt tussen bedrijven onderling. Zo organiseren Derksen Schoenmode, Bloemberg Mannenmode en Petra Styling samen een modeshow.
Heel opvallend is de actie voor het recent overleden Das Groessen-bestuurslid (en slager) Theo Scholten. De beroemde droge metworst is volgens zijn recept nagemaakt door slagerij De Groene Weg Bas Derksen en kon de afgelopen weken besteld worden. Er zijn 1100 worsten (!) gemaakt.
Voor kinderen is er veel te beleven in het ‘kinderdorp’. Bij schutterij EMM kan er geschoten worden voor de titel Das Groessen Koning en Koningin. Het podium bij het terras is de hele dag bezet met optredens. Jongerensoos Rinoceros tekent na zessen voor de afterparty. Meer info staat op www.dasgroessen.nl.