Sacramentsprocessie Sint-Franciscus Babberich

BABBERICH - De jaarlijkse Sacramentsprocessie wordt gehouden op zondag 24 juni om 9.30 uur. Na de intocht in de kerk van de voorganger Pastoor Thanh Ta, samen met het gildebestuur, onder muzikale begeleiding van drumfanfare Sint-Jan en harmonie Sint-Franciscus, zal de processieviering geopend worden met een woord van welkom met daarna de verering van het Heilig Sacrament door de vendeliers met een vendelhulde.


Daarna trekken wij in processie, vanuit de kerk naar de tuin van ’s Heerenhof om de eucharistie te gaan vieren rond de vijver en de calvarieberg in deze tuin. Ook dit jaar zal de 'Hemel Baldakijn' in de processie meegedragen worden door vier leden van de erewacht. Voorgegaan wordt door pastoor Than Ta, met medewerking van het dames en herenkoor, het ritmisch koor, drumfanfare Sint-Jan, harmonie Sint-Franciscus en gilde Sint-Jan.
De processie wordt afgesloten in de kerk met het Het Tantum Ergo en de zegen met het Allerheiligste en het samen zingen van het slotlied. "Wij nodigen allen, binnen onze geloofsgemeenschap, maar ook van daarbuiten, uit om aan deze processie deel te nemen. Willen we ook in de toekomst deze mooie processie blijven houden dan moeten we kunnen blijven rekenen op deelnemers."