Finding your feet (foto: Filmhuis Zevenaar)
Finding your feet (foto: Filmhuis Zevenaar)

Programma Filmhuis Zevenaar

HOSTILES, een pijnlijke, imponerende western. Kapitein Joe Block (Christian Bale) haat Native Americans maar moet het doodzieke Cheyenne-opperhoofd Yellow Hawk en zijn familie escorteren naar hun geboortegrond in Montana. Onderweg ligt geweld altijd op de loer. Het Amerika van 1892 is een natie die ‘de Ander’ opsluit in kampen en genocide heeft gepleegd. Maar ook de indianen zelf zijn gewelddadig, getuige een aanval van Comanches op een onschuldig gezin. Za 23/6, ma 25/6 20:15u en di 26/6 14:30u.

FINDING YOUR FEET. Op de dag dat de chique Sandra (Imelda Staunton) zich laat ontvallen voortaan graag als Lady Abbott te worden aangesproken, hoort ze dat haar zojuist geridderde man al jaren vreemdgaat. Dus verlaat ze hun statige herenhuis en trekt in bij haar sociaal geëngageerde zus Bif (Celia Imrie), die in een huurflatje woont. Sandra zou niet meer kunnen verschillen van de openhartige en vrijgevochten Bif. Swingende feel-good film. Zo 24/6 20:15u en di 26/6 10:30u en wo 27/6 14:30u.

AUS DEM NICHTS is een confronterende film over familie, recht en wraak. Politiek drama van de Duits-Turkse regisseur Fatih Akin (Gegen die Wand) over Duits-Turks gezin, dat bestaat uit de blonde, blauwogige Katja, de Turkse ex-crimineel Nuri en hun zoon Rocco. Wanneer vader en zoon slachtoffer worden van een bomaanslag, wijst de politie automatisch op Nuri’s drugsverleden. Maar Katja denkt in een heel andere richting in deze aangrijpende film over verdriet, vooroordelen en gerechtigheid. Ma 25/6 14:30u en wo 27/6 20:15u.

Voor meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl