Slagwerkgroep Wilhelmina tijdens een eerdere editie van het Muziekfestival
Slagwerkgroep Wilhelmina tijdens een eerdere editie van het Muziekfestival Foto:

Muziekfestival Pannerden

PANNERDEN - Op zondag 8 juli zal in Pannerden voor de vierde keer het Muziekfestival plaatsvinden. Na het succes van voorgaande edities heeft de organisatie er ook dit jaar weer alles aangedaan om er een geweldige middag van te maken. Om 12.30 uur is het terras bij de muziekkoepel aan de Claudius Civilisstraat geopend en vanaf 13.00 uur kunt u genieten van diverse optredens.        

Dit jaar zullen drumfanfare PCL Lobith, fanfareorkest Crescendo Ooij, harmonie Volharding Stokkum en zowel het harmonieorkest als de slagwerkgroep van Wilhelmina Pannerden, in een doorlopend programma, een zomers optreden verzorgen. Speciale aandacht is er dit jaar ook voor het SpelenderwijsOrkest van basisschool ’t Scathe. In tien lessen wordt er op school, in samenwerking met een docent van Kunstwerk! en Het Musiater, een optreden voorbereid. Dit zullen zij, samen met muzikanten van Harmonie Wilhelmina, op 8 juli presenteren!

Op het terras rondom de muziekkoepel kan men heerlijk ontspannen naar de verschillende optredens luisteren en daarbij genieten van een drankje en verschillende hapjes. Ook voor de kinderen zal er genoeg te doen zijn en er zal zelfs een heus strand worden aangelegd!

Het programma duurt tot ongeveer 17.30 uur en de toegang is gratis. Mocht het geen strandweer zijn, dan gaat het festival alsnog door, maar dan overdekt.