Koen Rutjes
Koen Rutjes

Hoe bereidt kanshebber

Koen Rutjes zich voor?

DIDAM - In aanloop naar de Triathlon Didam op zaterdag 7 juli lichten wij een vijftal deelnemers uit. De tweede in de reeks is grote kanshebber Koen Rutjes die om 8:45 uur voor de middenafstand aan de start zal verschijnen.

Talent Koen Rutjes uit Huissen is relatief nieuw in de wereld van de triathlon. Slechts 6 jaar geleden bezocht hij als toeschouwer de triathlon in Gendt. “Met open mond zag ik topper Evert Scheltinga op het fietsparcours langs vliegen, om vervolgens de wisselzone in te duiken en met een moordend tempo aan het hardlopen te beginnen. Ik denk dat iedereen die dat ziet direct hetzelfde wil doen, ik in ieder geval wel!” vertelt Koen terwijl de passie in zijn ogen zichtbaar is. “Wie had toen ooit kunnen denken dat deze topper een paar jaar later mijn trainer zou zijn?”

Het trainen legde Koen geen windeieren. Bij zijn allereerste wedstrijd in Veenendaal wist hij zich al te meten aan de top en finishte overall 15e op de 1/8e triathlon. “Toen was er geen weg meer terug, ik was besmet met het virus,” grapt Koen.

Zijn talent bleef niet onopgemerkt en al snel werd Koen benadert door team Broekman – To Count On. Samen met zijn teamgenoten richten ze zich nu op langere afstanden en op de lokale wedstrijden. “Ik neem nu voor de derde keer deel aan de triathlon in Didam en natuurlijk wil ik een betere tijd neerzetten dan voorgaande keren. Een podiumplaats zou erin moeten zitten dit jaar,” zegt Koen met een knipoog.