Ingezonden brief

Nederland is tolerant?

We staan niet meer in de top tien als het gaat om tolerantie voor homo’s, lesbo’s en transgenders. Ik luisterde naar de radio, maar hoorde ik dat wel goed?

Ja inderdaad, Nederland loopt achter en we kunnen een voorbeeld nemen aan Malta, Noorwegen en Finland. “We moeten toleranter worden”, werd er gezegd. “Per wet moet geregeld worden, dat iedereen de liefde voor elkaar moet kunnen tonen zonder in elkaar geslagen te worden.” Echt waar? Tjonge, wat een regelzucht. Kun je dit wel regelen per wet? Gaat het niet meer om mentaliteit?

Zoenende mannen op straat, dat moet kunnen, vindt men. Maar het levert agressie op. Oké, ze horen niet in elkaar geslagen te worden, maar zoenen op straat? Moet dat nou? Ik vind een heterostel dat uitgebreid staat te zoenen op straat ook provocerend. Doe dat gewoon thuis!

Maar goed, misschien zijn die twee homo’s, waar je zo van walgt, wel heel leuke, sympathieke mensen en zijn die aardige hetero-buren in hun slaapkamer bezig met de meest walgelijke dingen.

Gelukkig is het allemaal niet belangrijk. Al die mensen om je heen zijn homo, of hetero, of transgender, of wat al niet meer. Het maakt niet uit. Als ze in de omgang sympathiek zijn zie ik er geen probleem in. En wat ze thuis doen? Ik hoef het niet te weten.

Conclusie: Waar maken we ons druk over? Waarom zou je moeten weten wat de seksuele voorkeur is van de mensen om je heen? Alleen van je eigen partner is het handig als je het weet.

A. Pauelsen