Afbeelding
Foto:

De Groene Rivier

PANNERDEN - Vanaf 2014 is Rijkswaterstaat bezig geweest om een nevengeul aan te leggen langs het Pannerdens Kanaal. Er is 70 hectare nieuwe natuur ontstaan. Er zijn twee hoogwatervrije vluchtplaatsen voor paarden en koeien.

Op zondag 10 juni houdt IVN-de Liemers een struintocht door deze nieuwe natuur. Stevig schoeisel wordt aanbevolen. Start: 14.00 uur. Duur: ongeveer twee uur. Plaats: Veerweg bij veerpont Pannerden/Doornenburg. Info: Ed Bouwman, 0316 529769 en op www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek.

Badminton scholentoernooi

DUIVEN - Op woensdag 23 mei vond het badminton-scholentoernooi plaats in sporthal Triominos georganiseerd door badmintonvereniging BC Thuve en combinatiefunctionaris Anouk Godschalk.

Er waren zeven basisscholen uit Duiven vertegenwoordigt met in totaal 76 kinderen uit groep 5 - 8. Er werden liefst 160 wedstrijdjes gespeeld van ieder vijf minuten. Met de inzet van vrijwilligers en ouders werd dit een zeer geslaagde middag voor de scholieren uit Duiven. Het toernooi werd afgesloten met een spannende finale gevolgd door de uitreiking van een beker. "Wil je ook enthousiast badmintonnen kijk dan op www.bcthuve.nl voor meer informatie."