Les Gardiennes (foto: Filmhuis Zevenaar)
Les Gardiennes (foto: Filmhuis Zevenaar)

Programma Filmhuis Zevenaar

LES GARDIENNES. Als de mannen van de Paridier-boerderij naar het oorlogsfront zijn vertrokken, nemen de overgebleven vrouwen al het zware werk op zich. Boerin Hortense huurt de jonge sterke werkkracht Francine in en er ontstaat een band van wederzijds respect. Maar wanneer de jongste zoon George terugkomt en verliefd wordt op Francine, grijpt Hortense in. Prachtig gefilmde, feministische oorlogsfilm van regisseur Beauvois, waarin de nadruk niet ligt op de plot, maar op de personages en sfeer. Zo 10/6 20:15u en wo 13/6 14:30u.

MOUNTAIN is een betoverende ode aan de bergen. Oscar winnende acteur Willem Dafoe vertelt op poëtische wijze over de bekoring van de bergen door de tijd heen. De schoonheid van de bergen is al eeuwenlang een fascinatie voor de mens. Een bergtop bereiken, wordt gezien als een ontzagwekkende prestatie. In vroegere tijden werden bergen vooral als onheilspellend en onherbergzaam ervaren. Vandaag de dag worden ze gezien als wonderen der natuur, maar ook als toeristische attracties. Di 12/6 20:15u en ma 11/6 14:30u.

DE WILDE STAD. Je gaat het pas zien als je het door hebt. De Wilde Stad bekijkt de natuur in Amsterdam vanuit een totaal nieuw perspectief. Dat van de onopgemerkte inwoners zoals de vele wilde dieren, bomen en planten in onze steden. Onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen zijn namelijk net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. Gids door Amsterdam is kater Abatutu, een rasechte stadsbewoner en hoofdpersoon van deze documentaire. Ma 11/6 en wo 13/6 20:15u.

Voor meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl