Duikers in het water geven ok-teken voor vertrek (foto: PR Duikteam Sub Aqua Libera)
Duikers in het water geven ok-teken voor vertrek (foto: PR Duikteam Sub Aqua Libera)

Buitenduikseizoen geopend

LOBITH - Afgelopen weekend opende duikteam Sub Aqua Libera (SAL) uit Lobith haar buitenduikseizoen 2018.
Een tiental duikers ging het nog frisse, heldere water in om te kijken hoe de flora en fauna ontwaakt uit haar winterslaap. Hoe verder je in het seizoen komt hoe levendiger en groener het wordt.

“Nu is het in het begin even koud, maar ik ben blij dat het duikseizoen weer is geopend. Tijdens deze duik hebben we een grote snoek gezien, kreeftjes, jonge baarsjes, kokkerjuffertjes, baars-eieren en natuurlijk kikkervisjes”, aldus Marco Hesseling, één van de duikers. Na afloop van de duik namen de leden de tijd om in het zonnetje te genieten van een BBQ en een drankje. Er werden plannen gemaakt voor een mooie duik in de Belgische steengroeven, een spannende kompaswedstrijd die zich onder water gaat afspelen en natuurlijk mag een clubweekend naar Zeeland dit jaar niet bij de clubactiviteiten ontbreken.


Wil jij met eigen ogen bekijken hoe mooi het onder waterleven in onze regio is of leren duiken zodat je ook op verre vakantiebestemmingen kunt genieten van een mooie duik? Geef je dan vrijblijvend op voor een introductie duik bij duikteam SAL. Dit kun je doen door te mailen naar opleidingen@subaqualibera.nl. Deze gezellige vereniging geeft opleidingen voor beginnende en gevorderde duikers vanaf veertien jaar. Voor kinderen vanaf tien jaar biedt SAL speciale jeugdlessen. De trainingen vinden iedere donderdag avond plaats in het zwembad in Lobith. Natuurlijk kun je ook een supercool duikfeestje geven voor je verjaardag. Meer informatie over deze actieve vereniging staat op subaqualibera.nl.

Samen proosten op een nieuw duikjaar. (foto: PR Duikteam Sub Aqua Libera)