Boekenruilkasten

in Huis van Droo

DUIVEN - In mei hebben Mikado en Humanitas Home-Start het initiatief genomen om Huis van Droo aan de Fuutstraat 50 in Duiven nog toegankelijker te maken voor buurtbewoners en gasten. Op 13 juni om 15.00 uur worden de boekenruilkast voor volwassenen (in de lounge op de begane grond) en het kinderzwerfboekenstation op de eerste etage officieel geopend door wethouder Ineke Knuiman.

Lezen roept bij iedereen beelden op. Van favoriete boeken die misschien meerdere keren gelezen zijn, tot boeken die ooit gekocht en nooit gelezen in de kast staan (of op zolder liggen). Van gedichtenbundels tot prentenboeken, van streekromans tot studieboeken.

De magie van lezen is 'verdwijnen' in een boek en meeleven met de personages. Het leren lezen en de verwondering dat overal woorden staan die opeens betekenis hebben wanneer je ze kunt lezen: straatnaamborden, folders, in de wachtkamer van de logopedist, in de supermarkt…

De boekenruilkast, de naam zegt het al: je kunt er een boek uithalen dat je aanspreekt en een boek dat je al gelezen hebt voor in de plaats terug zetten. De zwerfboeken voor kinderen mogen letterlijk gaan 'zwerven', kinderen mogen een boek meenemen en wanneer ze het gelezen hebben ergens achterlaten (in de trein, huis van Droo, op school). Je kunt zelfs op de website http://kinderzwerfboek.nl/inloggen-enof-aanmelden/ terugvinden waar je boek terecht is gekomen nadat jij het ergens hebt achtergelaten.