Leerlingen Brede School Sint-Martinus

enthousiast over tweede beroepenochtend

OUD-ZEVENAAR - Op vrijdag 18 mei heeft Stichting Vrienden Sint-Martinus voor de tweede keer een beroepen-kennismakingsochtend kunnen verzorgen op Brede School Sint-Martinus in Oud-Zevenaar.

Dankzij de medewerking van Restaurant Thoen & Thans, Studio Robbin, Koninklijk Instituut voor de Marine, Topsport Gelderland en Edupos werd het mogelijk om ruim negentig leerlingen deze ochtend mee te nemen in de wereld van chef-kok, horeca-ondernemer, binnenhuisarchitect, marinier, topsporter en vlogger. De gastsprekers wisten met veel enthousiasme te vertellen over hun beroep, en er werden zelfs korte workshops gegeven om de leerlingen extra uit te dagen.

De stichting is ervan overtuigd dat kinderen op jonge leeftijd al meer kunnen en moeten leren over verschillende beroepen, branches en opleidingen. Deze kennismaking draagt hieraan bij. Hiermee wordt gehoopt onder deze doelgroep de kennis en interesse te verbreden. En het is altijd leuk om iets te leren over een beroep waar je nog niet eerder mee in aanraking bent geweest.

De reacties van leerlingen na afloop: 'vet gaaf, nooit geweten dat.., interessanter dan ik dacht én dat lijkt me later echt leuk om te gaan doen!' Voor de stichting een geslaagde ochtend en reden om het in 2019 weer te organiseren.