Start verbouw dorpsaccommodatie Groessen

GROESSEN - Met het plaatsen van zonnepanelen is na vele maanden voorbereiding gestart met de verbouwing van de Dorpsaccommodatie Groessen (DAG). Sinds de privatisering van het pand aan het Isidorusplein in Groessen hebben de belangrijkste gebruikers van het pand; Stichting Dorpshuis, Judovereniging Groessen en Stichting blues soos Rinoceros, de handen ineen geslagen om een hedendaags en multifunctioneel gemeenschapsgebouw te ontwikkelen.

Doel van deze samenwerking is om een duurzame accommodatie te vormen die lange tijd zal voldoen aan de behoeften van de Groessense bevolking. Gebruik maken van elkaars mogelijkheden en daarmee de bezettingsgraad te verhogen.

Om deze doelstellingen te verwezenlijken is er een plan opgesteld waarbij de drie accommodaties letterlijk van binnenuit verbonden worden met elkaar. De entrees worden geoptimaliseerd en bovendien is het plan een keuken toe te voegen aan het complex waar mensen samen een maaltijd kunnen bereiden en eten. Het dak van Rinoceros wordt verbeterd waardoor het een grotere geluidsisolerende werking krijgt en het dak van de Judovereniging krijgt zonnepanelen.

Om al deze plannen te kunnen betalen heeft stichting DAG het Oranjefonds, VSB, Provincie Gelderland en de Rabobank bereid gevonden een bedrag te sponsoren. Naast deze gulle gevers zal het grootste deel van de kosten opgebracht worden door de inzet van vrijwilligers tijdens de verbouwing. De verbouwing van Dorpsaccommodatie Groessen wordt voornamelijk gerealiseerd door de Groessense gemeenschap zelf waardoor de besparing op arbeidsloon aanzienlijk is.