Meelopen met de boer

DUIVEN - Op zaterdag 16 juni kan een ieder met de boeren van tuinbouwbedrijf de Horsterhof in Duiven meelopen over de akkers en een kijkje in de verschillende kassen nemen bij de boerderij.

Op deze ‘groene oase’ tussen Westervoort en Duiven (Horsterstraat 1, zijweg Rijksweg) wordt al vanaf 1982 op oude cultuurgrond op biologisch-dynamisch wijze groenten geteeld. De boeren vertellen tijdens de wandeling over de verschillende gewassen die op het land en in de kassen geteeld worden, het belang van een goede bodem en wat er zoal aan bod komt. Op de boerderij zijn ook dieren; koeien zorgen voor de mest, kippen en varkens eten de restanten op en bijen zorgen voor de bestuiving van de gewassen.

Op de Horsterhof wordt met veel zorg en aandacht voor de bodem, zonder bestrijdingsmiddelen en in samenwerking met de natuur geteeld. Met de verse seizoensgroenten worden wekelijks gevarieerde groentepakketen gemaakt. Deze worden op verschillende afhaalpunten aan abonnementhouders geleverd. De groenten worden ook verkocht in de eigen boerderijwinkel. Er wordt ook fruit en eieren aangeboden. Allemaal biologisch geteelde producten die zoveel mogelijk van biologische bedrijven uit de eigen regio komen.

De wandelingen beginnen om 11.00 en 13.00 uur met een kop koffie of thee en zullen ongeveer een uur duren. "Heeft u vragen… stel ze gerust. U bent welkom om kennis te maken met ons bedrijf. Aanmelden van te voren is niet nodig. Meer informatie staat op www.horsterhof.nl."

De Horsterhof ligt aan de Horsterstraat 1 in Duiven. Er is voldoende parkeergelegenheid voor de boerderij.