Teamleden van De Zonnebloem 40-65 (foto: Hans Janssen)
Teamleden van De Zonnebloem 40-65 (foto: Hans Janssen)

De Zonnebloem,

ook voor jongeren actief

LIEMERS - De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking. Bekend door de boottochten voor 65-plussers. Minder bekend zijn de Activiteitengroep 40-65 en de jongerengroep van 18 tot 40 jaar.

De middengroep bestaat uit zeven vrijwilligers en 34 gasten, vrouwen en mannen. Zij komen uit Didam, Duiven, Giesbeek, Herwen, Loil, Pannerden, Tolkamer, Westervoort en Zevenaar. De meesten hebben de een of andere fysieke beperking. Ze houden hier uiteraard rekening mee, de randvoorwaarden moeten goed zijn, zodat het accent kan liggen op het genieten van de activiteit.

Jaarlijks worden er zo’n tien activiteiten georganiseerd. Voor alle duidelijkheid: het is geen bezoek- of praatgroep, maar ze gaan er op uit! In 2018 begonnen ze creatief met verfbrushen in Wehl. Daarna hebben ze een toneelvoorstelling in Westervoort bezocht en namen ze deel aan het meezingcafé. Binnenkort gaan ze pannenkoeken eten bij De Snippenhof in Duiven.

In het najaar staat Happy Painting (van bijvoorbeeld de dikke dames) in Groessen op het programma. Ook brengen ze een bezoek aan het Filmhuis in Duiven. Aan het eind van het jaar eindigen ze weer creatief met wastekenen van kerstkaarten.

Per activiteit ontvangen de gasten via de mail een uitnodiging. De gasten bepalen zo of ze willen deelnemen.

Het team is te bereiken via Angela van Kol: 0316 529013 of per e-mail: j.janssen20@upc.nl. Als ook via www.zonnebloem.nl/de-liemers.