Tafeltennissers Zevenaar terug in de derde divisie na kampioenschap

ZEVENAAR - Het eerste team van TTV Zevenaar is na een zinderend slot van de competitie (het onderlinge verschil met concurrent Bit.nl uit Ede bedroeg slechts één game) kampioen geworden in de hoofdklasse B en is daarmee teruggekeerd in de landelijke derde divisie.

Door Piet van Breukelen

Eerst moest er revanche genomen worden voor de 6-4 nederlaag in Ede en dan nog was het afwachten wat Bit.nl 3 zou doen in de inhaalwedstrijd tegen het onderaan staande Herpen. Zevenaar kwam prima uit de startblokken en won vier partijen op rij na het eerste verlies van Gysbert Wind. Het werd 4-2 toe Gysbert ook zijn tweede partij verloor. Via winst van Abbi Alawi en Peter de Groot liep Zevenaar uit naar 6-2 en was de zege een feit. Maar Zevenaar wilde meer om de inhaalwedstrijd van Bit.nl met vertrouwen tegemoet te zien. Dat lukte echter net niet. Eerst verloor Abbi Alawi in een thriller (nipt verlies in de vijfde game) en daarna verloor Gysbert Wind ook zijn 3e partij, waardoor Zevenaar zich dus tevreden moest stellen met de 6-4 winst. In de wachtkamer dus voor het kampioenschap met een voorsprong van zes punten.

Toen Bit vervolgens ook met 6-4 won, kwamen beide teams op 58 punten en moest het onderlinge resultaat de beslissing brengen, maar ook dat was gelijk: 10-10. Dus werden de games geteld en dat resultaat viel net uit in het voordeel van Zevenaar: 38-37. Het volgende seizoen speelt Zevenaar dus in de landelijke derde divisie. Dan maakt Hugo de Groot zijn rentree in de competitie en zal met zijn ervaring op dit niveau een welkome vervanger zijn van Gysbert Wind.