Hobbydag van (bijna) tien uur bij Basketiers'71

ZEVENAAR - Basketiers’71: Hobbydag van (bijna) tien uur. We schrijven zaterdag 21 april, 10.15 uur. Nog één keer gezamenlijk de velden opbouwen, alles klaar zetten.

Aparte sfeer, de laatste speelzaterdag, weemoedig voor/achterom kijken. Invulling net even anders dan anders, met heerlijke vlaai. Koffie, thee, ranja voor de jongsten, sportdrank voor de rest. Acht wedstrijden voor de boeg. Een lange speelzaterdag. Goed gevulde proviandtas doet dan wonderen. Drie bolletjes, krentenbol, sportdrankjes, frisdrank. Van thuis uit met moederliefde klaar gemaakt, zeg nu zelf dat smaakt het beste.

Met vele (oude) bekenden het seizoen doorgenomen, gekeken naar het volgende. Wie gaat wat doen in het komende seizoen, wie gaat er mogelijk weg, welke teams zijn er (nog)? Vragen voor de toekomst, die de revue passeerden, komende dagen/weken komt het antwoord. Gejuich van overwinningen die geboekt werden, zes in totaal. Twee teams sloten sportief gezien in mineur af, kunnen terug kijken op een leuk seizoen.

Het laatste fluitsignaal bij Heren 1 heeft geklonken, de competitie is voorbij. De cijfers, de eindstanden worden opgemaakt, voor de statistieken belangrijk. Wat in het begin van seizoen gold, geldt ook nu nog: “Spelplezier blijft voorop staan”.

In teamverband boek je voortgang, als individu verbeter je jezelf, de winst van het seizoen. Ben je altijd winnaar, kun je tevreden terug kijken op trainingen/wedstrijden, dat telt.

Om 19.55 de zaal opgeruimd, afgesloten, voldaan en moe tevreden huiswaarts gekeerd. Speelzaterdagen, speelseizoen zitten er op -het 32e - naar het 33e.