Jopie Boone (l) en Thea Slagmeulen praten in een ontspannen sfeer na afloop van hun installatie als bestuurslid nog even na. (Foto: Piet van Breukelen)
Jopie Boone (l) en Thea Slagmeulen praten in een ontspannen sfeer na afloop van hun installatie als bestuurslid nog even na. (Foto: Piet van Breukelen)

Nieuwe bestuursleden bij

Zonnebloemafdeling Zevenaar-West

ZEVENAAR - Waar het bij menige vereniging problemen geeft als het gaat om bestuursleden te vervangen, heeft de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West het geluk gehad in korte tijd zowel een nieuwe voorzitter als een nieuwe secretaris te vinden.

Door Piet van Breukelen

Omdat Hanneke Bannink was gevraagd voorzitter te worden van de stichting Leergeld de Liemers (per december 2017) gaf ze aan nu het stokje te willen overgeven als er zich een geschikte kandidaat zou aandienen. En dat gebeurde in de persoon van Thea Slagmeulen. Het omgaan met mensen is Slagmeulen niet vreemd, want in de kerkgemeenschap bereidde zij vele jaren rouw-, trouw- en doopdiensten voor en was zij werkzaam in de verpleging en bij de kinderbescherming. Daarnaast weet ze ook wat besturen is: Slagmeulen was 25 jaar voorzitter van de vrouwenvereniging ook was ze voorzitter van de Zonnebloemafdeling Lobith/Tolkamer/Spijk.

Secretaris

Toen Fons Pieper het secretariaat in 2013 op zich nam, was dat om de afdeling tijdelijk uit de brand te helpen. Toen hij had aangegeven te willen stoppen, hoefde ook hier de afdeling niet lang te wachten, want het toeval wilde dat een van de vrijwilligsters aan de koffie zat met Jopie Boone, die in oktober 2017 met prepensioen was gegaan en aangaf wel open te staan voor vrijwilligerswerk. Boone heeft op school gewerkt in de afdeling zorg en welzijn en de laatste 15 jaar had ze daarbij een leidinggevende functie. Het is voor Boone een geruststellende gedachte dat ze altijd kan terugvallen op de ervaringen van Fons Pieper, die actief blijft als vrijwilliger.